Lejka Administrator foruma
Pridružen/-a: 10.10. 2006, 23:37 Prispevkov: 91 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 12 Jan 2009 00:12 Naslov sporočila: Polnjene in pečene testeninske školjke |
|
|
Polnjene in pečene testeninske školjke
Sestavine
250 g velikih školjk (testenin)
Za omako:
500 g pasiranih pelatov
1 srednje velika čebula
2 - 3 stroki česna
2 žlici olivnega olja
bazilika
origano
sol
sveže mleti poper
Nadev za školjke:
250 g cottage cheese
125 g mocarele
6 - 7 posušenih paradižnikov v olju
2 žlici naribanega parmezana
3 žlice naribanega dimljenega sira
sveže mleti poper
sol
parmezan za posip (količine po želji)
Postopek
V velikem loncu zavremo in posolimo vodo, v kateri skuhamo školjke al dente - po navodilih na embalaži. Ko so kuhane, jih odcedimo in pustimo, da se malo ohladijo.
Ta čas sesekljamo čebulo in jo prepražimo na olivnem olju. Ko uvene, dodamo strt česen in zalijemo s pelati. Omako solimo, popramo in dodamo baziliko in origano (količine po okusu).
Nadev za školjke pripravimo tako, da nasekljamo mocarelo in sušene paradižnike ter zmešamo skupaj s cottage cheese-om, parmezanom in dimljenim sirom. Solimo in popramo po okusu.
V pekač (mere približno 30/40 cm) zlijemo 3/4 paradižnikove omake in nanjo polagamo školjke, v katere smo dali po 2 žlički nadeva. Če nam zmanjka prostora v pekaču, lahko školjke polagamo tudi v 2 plasti. Polijemo s preostalo omako in posujemo s parmezanom. Pečemo v pečici 25 minut pri 180 stopinjah. Pekač imamo prvih 15 minut pečenja pokrit z alu - folijo, ki jo nato odstranimo, da se sir lepo zapeče.
Preden ponudimo, pustimo pekač zunaj 5 min, da se "uleže".
Namesto s parmezanom, lahko školjke posujemo s katerimkoli ribanim sirom. _________________ Življenje je lepo zato ga živimo!!! |
|