Lejka Administrator foruma
Pridružen/-a: 10.10. 2006, 23:37 Prispevkov: 91 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 12 Jan 2009 00:39 Naslov sporočila: Piščanec z arašidi |
|
|
Iz kitajske kuhinje vemo, da z oreški skorajda ne moremo zgrešiti. Tudi če preskočimo kitajske arome, si jih lahko privoščimo ob mesu. Tokrat s piščančjim ob prilogi iz riža in paprike.
Za 2 obroka potrebujemo:
* 300 g piščančjih prsi
* 80 g basmati riža
* 400 g zelene paprike
* 50 g arašidov, praženih brez olja
* 4 g kokosovega masla za ponev
* sol po okusu
Priprava:
Riž v slani vodi skuhamo po navodilih na embalaži. Piščančja prsa očistimo, solimo in narežemo na medaljone. Na vroči ponvi jih popečemo z obeh strani tako, da so zlato-rumeno zapečeni. Dodamo še arašide. Po nekaj minutah odstavimo v skledo in na ponvi na hitro prepražimo in podušimo na kocke narezano zeleno papriko. Na koncu vse skupaj vrnemo v ponev, pokrijemo in pustimo, da se še kakšno minuto duši. _________________ Življenje je lepo zato ga živimo!!! |
|