Happy Lejka Seznam forumov Happy Lejka
za vsakogar nekaj
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Polnjene in pečene testeninske školjke

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Happy Lejka Seznam forumov -> Ostale jedi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Lejka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 10.10. 2006, 23:37
Prispevkov: 91
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 12 Jan 2009 00:12    Naslov sporočila: Polnjene in pečene testeninske školjke Odgovori s citatom

Polnjene in pečene testeninske školjke


Sestavine

250 g velikih školjk (testenin)

Za omako:
500 g pasiranih pelatov
1 srednje velika čebula
2 - 3 stroki česna
2 žlici olivnega olja
bazilika
origano
sol
sveže mleti poper

Nadev za školjke:
250 g cottage cheese
125 g mocarele
6 - 7 posušenih paradižnikov v olju
2 žlici naribanega parmezana
3 žlice naribanega dimljenega sira
sveže mleti poper
sol

parmezan za posip (količine po želji)


Postopek

V velikem loncu zavremo in posolimo vodo, v kateri skuhamo školjke al dente - po navodilih na embalaži. Ko so kuhane, jih odcedimo in pustimo, da se malo ohladijo.

Ta čas sesekljamo čebulo in jo prepražimo na olivnem olju. Ko uvene, dodamo strt česen in zalijemo s pelati. Omako solimo, popramo in dodamo baziliko in origano (količine po okusu).

Nadev za školjke pripravimo tako, da nasekljamo mocarelo in sušene paradižnike ter zmešamo skupaj s cottage cheese-om, parmezanom in dimljenim sirom. Solimo in popramo po okusu.

V pekač (mere približno 30/40 cm) zlijemo 3/4 paradižnikove omake in nanjo polagamo školjke, v katere smo dali po 2 žlički nadeva. Če nam zmanjka prostora v pekaču, lahko školjke polagamo tudi v 2 plasti. Polijemo s preostalo omako in posujemo s parmezanom. Pečemo v pečici 25 minut pri 180 stopinjah. Pekač imamo prvih 15 minut pečenja pokrit z alu - folijo, ki jo nato odstranimo, da se sir lepo zapeče.

Preden ponudimo, pustimo pekač zunaj 5 min, da se "uleže".

Namesto s parmezanom, lahko školjke posujemo s katerimkoli ribanim sirom.
_________________
Življenje je lepo zato ga živimo!!!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Happy Lejka Seznam forumov -> Ostale jedi Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group