Lejka Administrator foruma
![](images/avatars/happylejka/12591985844577623d7504d.jpg)
Pridružen/-a: 10.10. 2006, 23:37 Prispevkov: 91 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 19 Okt 2006 17:17 Naslov sporočila: Brodet |
|
|
Sestavine za 4 osebe:
800 g mešanih belih rib (škarpina, lastovka, pajek, ugor...)
2 čebuli
100 ml kakovostnega belega vina
šopek peteršilja
6 strokov česna
6 lovorovih listov
žlica rožmarina
žlička timijana
5 žlic oljčnega olja
ščepec soli
ščepec popra
PRIPRAVA:
Ribe očistimo in razkosamo. Čebulo in česen sesekljamo. V loncu segrejemo oljčno olje, dodamo čebulo, česen, lovor in rožmarin. Pražimo, dokler čebula ne postekleni. Dodamo kose rib, posodo pokrijemo in kuhamo 5 do 7 minut. Od časa do časa premešamo.
Dodamo paradižnik, timijan in prilijemo vodo. Dolijemo je toliko, da delno prekrije ribe. Kuhamo še 10 minut.
Prilijemo vino in kuhamo nadaljnjih 5 minut. Dodamo peteršilj, solimo in popramo po okusu.
Nasvet:
Ko kupujete ribe, izberite večje vrste. Majhne ribe imajo veliko kosti.
Pri izbiri vina za kuhanje upoštevajte naslednje: »Če vino ni dobro za pitje, tudi ni dobro za kuho«. Uporabljajte torej kakovostno vino. Porabite ga tako ali tako le deciliter, zakaj bi varčevali?
Pa dober tek! |
|